Mies, muista Naistenpäivä! Osta kukkia Linjurin Kukasta!

Linjurin kukka tarjoaa kuvat Naistenpäivänä.

Hei, sinä kuopiolainen mies ja Linjurinkukan kanta-asiakas! Et kai ole unohtanuit naistenpäivää? Naistenpäivä koittaa jo 8. maaliskuuta ja silloin on syytä muistaa naisia: vaimoa, tyttöystävää, äitiä ja vaikka työtoveria.

Kyllä. Naistenpäivänä siis voi ja saa oikein luvan kanssa muistaa myös työtoveria.

Naistenpäivän kunniaksi Linjurin Kukasta ruusukimppu. Kuopion keskustan paras kukkakauppa.
Naistenpäivän kunniaksi Linjurin Kukasta ruusukimppu. Kuopion keskustasta löytyy Linjurin Kukka.

Linjurinkukka tarjoaa tietysti kauneimmat kimput ja vaikka suklaat kotiin viemisiksi. Tule rohkeasti sisään ja kysy meiltä, millaisia kukkia suosittelisimme.

Hyvää palvelua tarjolla. Voi kysyä tyhmiäkin kysymyksiä kukista, me kyllä neuvomme.

Jos et kehtaa tulla kauppaan sisään, voit hoitaa homman myös Linjurinkukan nettikaupasta. On muuten aika huikea valikoima nettikaupassamme.

Naistenpäivän historiaa

Tässä hieman taustatietoa Naistenpäivästä:

Kansainvälinen naistenpäivä on virallinen juhlapäivä useissa maissa. Perinteen mukaan miehet kunnioittavat äitejään, vaimojaan, tyttöystäviään, työtovereitaan ja muita läheisiä naisia kukilla tai muilla pienillä lahjoilla. Jossain maissa päivällä on yhtä vankka asema kuin äitienpäivällä.

Naistenpäivä sai alkunsa työväenliikkeiden aloitteesta Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Kansainvälistä naistenpäivää vietettiin ensimmäistä kertaa maaliskuussa 1911, jolloin yli miljoona naista ja miestä vaati useissa maissa pidetyissä kokoontumisissa mm. äänioikeutta naisille sekä työsyrjinnän lopettamista.

Yhdistyneet kansakunnat aloitti naistenpäivän viettämisen kansainvälisenä naisten vuonna 1975. Kaksi vuotta myöhemmin YK:n yleiskokous vahvisti naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivän vietettäväksi kaikissa jäsenvaltioissa.

Suomessa Naistenpäivä ei ole kuitenkaan vielä liputuspäivä.

Naisten tasa-arvoa liputetaan Suomessa Minna Canthin päivänä, jolloin myös kannattaa ostaa naiselle kukkia! (Minna Canthin päivä, tasa-arvon päivä on yleinen liputuspäivä Suomessa joka vuosi 19. maaliskuuta.) Eli maaliskuu on kaikkineen Suomessa todellinen naisten kuukausi!

pinkit_ruusut
Kuopion keskustasta löytyy Linjurin Kukka. Sieltä löytyvät kukat Naistenpäiväksi.

 

Naistenpäivän tavoite on tasa-arvo

Naistenpäivänä ostetaan kukkia mutta se on myös juhla, jolla on todellinen perusta. Se on sukupuolten tasa-arvo. Jos haluat tietää lisää Naistenpäivästä, niin infoa löytyy esimerkiksi täältä.

Naistenpäivän teemana on 2017 sukupuolten tasa-arvon saavuttaminen vuoteen 2030 mennessä – tavoite, jonka kaikki YK:n jäsenvaltiot ovat yhdessä hyväksyneet.

Mikään yhteiskunta ei ole vielä saavuttanut sukupuolten tasa-arvoa. Naisiin kohdistuva syrjintä ja väkivalta on suurin este tasa-arvon saavuttamiselle maailmassa. Siksi kansainvälinen naistenpäivä on ajankohtaisempi kuin koskaan.

Naistenpäivä on myös miesten päivä. Sukupuolten tasa-arvo ei ole pelkästään naisille tai pelkästään miehille – se on kaikille. Tasa-arvo on ihmisoikeuskysymys, joka edellyttää kaikkien osallistumista.

Edelliset tekstit on lainattu suoraan Unwomen.fi -sivustolta. Kannattaa lukea enemmänkin asiaa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s